keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Kesäkurpitsan kasvattajalle voi tulla loppukesästä positiivinen ongelma: mitä tehdä kurpitsoille, joita putkahtelee pensaisiin yhtenään?
Venäläinen Drakusha on peruskesäkurpitsa

Kurpitsan voi esimerkiksi raastaa aivan mainioon kesäkurpitsa-suklaakakkuun, jonka ohje on Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirjasta. Tätä tarjoillaan pihallamme Avoimissa puutarhoissa neljäs elokuuta, tervetuloa maistamaan.

6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaota
4 dl sokeria
2 dl kasviöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa (yksi puolen kilon kesäkurpitsa)
2 dl rouhittua hasselpähkinää
2 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa tai piimää
2 rkl soijajauhoa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa, ensin 30 sekuntia hitaasti, sitten 3 minuuttia nopeasti. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.
Zucchini Striato d'Italia on venäläistä miedompi


Korvasin yleiskoneen kauramoottorilla, hasselpähkinän auringonkukansiemenillä, soijajauhon yhdellä kananmunalla, ja annoin olla uunissa reilusti toista tuntia. Kesäkurpitsaa ei tietenkään maistanut kaakaon alta, vaikka käytin kakkuun Drakushaa, joka on maultaan melko vahva.

1 kommentti:

  1. Kesäkurpitsasuklaakakku on erinomainen herkku, suosittelen! Itse
    löysin reseptin Länsi-Savon kautta. Ainekset ovat muuten samat, mutta
    hasselpähkinä ja soijajauho on jätetty pois, sekä ruokasoodaa ja
    leivinjauhetta on molempia 1,5 tl.

    Valmistustapa tässä versiossa on yksinkertaisin mahdollinen: "Sekoita
    nopeasti kaikki aineet keskenään, älä vaivaa. Paista 185 asteessa noin
    40 minuuttia." Bonuksena vielä, että "kakku säilyy jääkaapissa useita
    päiviä ja maistuu paremmalta päivän jälkeen."

    Vuokko

    VastaaPoista